Jak hodnotíme nápoje na vypito.cz

Dne 13. ledna 2013, 15:15

Jak hodnotíme nápoje na vypito.cz

Sestavili jsme systém hodnocení, který sleduje několik základních shodných znaků všech ochucených nealkoholických nápojů. Jelikož je ve své podstatě každý nápoj "stejný" odvíjí se celková známka na základě těchto vlastností: obal, etiketa, cena, barva, vůně, chuť, složení.

Každá z vlastností má svoji úroveň významnosti hodnocenou 1 až 5. Čím vyšší číslo, tím vyšší významnost konkretní vlastnosti a tím větší ovlivnění konečné známky. K výpočtu konečné známky používáme vážený průměr. Výsledek je vyjádřen jako ve škole tj. 1 výborně, 5 nedostatečně. Znamená to tedy, že pokud bude mít vlastnost "vůně" úroveň významnosti 1 (tj. nejnižší) ovlivní finální známku velice málo. Naopak "složení" s úrovní významnosti 5 ovlivní konečnou známku nejvíce. Připouštím, že budeme systém ladit a je možné, že některé atributy změní svojí důležitost.

Charakteristiku jednotlivých vlastností každého produktu jsme rozepsali do tří článku.

Štítky:

Hodnocení

KOMENTÁŘE

grvatar
  • Komentář: 1
  • Autor: Q.D.H. | 14.ledna 2013, 14:17

"Sestavili jsme systém hodnocení, který sleduje několik základních shodných znaků všech ochucených nealkoholických nápojů. Jelikož je ve své podstatě každý nápoj "stejný" odvíjí se celková....."
čili tomu máme rozumět, že každý nápoj je v podstatě "stejný", jako že velký procento každýho nápoje je voda? smirk

grvatar
  • Reakce na komentář: 1
  • Autor: Johnny | 14.ledna 2013, 17:06

Ano, tím jsou všechny nápoje stejné, obsahují velké procento vody.

grvatar
  • Komentář: 2
  • Autor: Ilona Bartošová | 29.ledna 2013, 07:31

Dobrý den, dovoluji si oponovat, " všechny nápoje obsahují velké procento vody" 100% jablečný mošt- kolik obsahuje vody ???? Žádné!! Informace může konzumenty odradit od kvalitních nápojů.

grvatar
  • Reakce na komentář: 2
  • Autor: Johnny | 29.ledna 2013, 22:39

Pokud paní Bartošová myslíte výrobu nápoje, tak do moštu se samozřejmě voda nepřidává. Vodu dodávají ty plody. Můj komentář je více obecnější. Konstatuje, že hlavní společný faktor všech nápojů představuje vysoké procento vody obsažené v nápoji.

grvatar
  • Komentář: 3
  • Autor: Camel | 30.ledna 2013, 10:58

jablečný mošt neobsahuje žádnou vodu? gulp To je nějakej renonc ne? Nebo si ke snídani nasypu trochu moštu do sklenky? To asi ne že. Jablka obsahujou přes 80 procent vody to vygooglí i dítě raspberry

VLOŽIT KOMENTÁŘ

Položky označené hvězdičkou jsou povinné. Webová adresa musí být ve tvaru www.vaseadresa.cz. Email nebude veřejně publikován. K zobrazení avataru je využívána služba gravatar.com


grinLOLcheesesmilewinksmirkrolleyesconfusedsurprisedbig surprise
tongue laughtongue rolleyetongue winkraspberryblank starelong faceohhgrrrgulpoh oh
downerred facesickshut eyehmmmmadangryzipperkissshock
cool smilecool smirkcool grincool hmmcool madcool cheesevampiresnakeexcaimquestion